广告点击率: 广告浏览量 : 广告点击率: 广告浏览量 :
首页 / 牛奶酊剂 / Nalewka porzeczkowa mleczna

牛奶醋栗甜酒

红醋栗酊剂的配方

红醋栗酊剂的配方

Nalewka porzeczkowa mleczna to pomysł na oryginalny napitek o słodkim smaku dopełnionym kwaskowatością porzeczek. Aromat początkowo jest mleczny z czasem ustępuje zapachowi porzeczek. Kolor tej nalewki jest ciemnoróżowy. Niestety wymaga kilkakrotnego filtrowania ale oryginalny smak wart jest trudu.

  • 1 litr czerwonych porzeczek
  • 0,75 dag cukru
  • 水杯
  • sok z dwóch cytryn
  • 1 litr mleka (3,2% tłuszczu)
  • 1升酒精95%

Umyte i pozbawione szypułek porzeczki rozgnieść i umieścić w słoju. Cukier rozpuścić w wodzie wlać do słoja wraz z mlekiem i sokiem z cytryn. Zamieszać, wlać alkohol cały czas mieszając. Słój zamknąć szczelnie i odstawić na 6 tygodni w ciemne miejsce. Przez pierwsze 3 tygodnie codziennie potrząsać słojem. Zawartość słoja wylać przez sito wyłożone płótnem, tetrą lub gazą, szczelnie zamknąć. Na koniec owoce wyłożyć na sito umieszczone nad miseczką aby zalew mógł ściec, po kilku godzinach wycisnąć. płyny połączyć i odstawić do sklarowania na miesiąc. Nalewka porzeczkowa na mleku jest najlepsza po półrocznym leżakowaniu.

  • 脸书
  • 推特
  • 萍水相逢
zh_CN简体中文