Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/klient.dhosting.pl/smogorz/nalewkiowocowe.pl-eis3/public_html/wp-content/plugins/pixabay-images/pixabay-images.php on line 34

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/klient.dhosting.pl/smogorz/nalewkiowocowe.pl-eis3/public_html/wp-content/plugins/pixabay-images/pixabay-images.php on line 34

Warning: Undefined array key "declutter_rsd" in /home/klient.dhosting.pl/smogorz/nalewkiowocowe.pl-eis3/public_html/wp-content/plugins/speed-booster-pack/includes/classes/class-sbp-tweaks.php on line 340

Warning: Undefined array key "declutter_rest_api_links" in /home/klient.dhosting.pl/smogorz/nalewkiowocowe.pl-eis3/public_html/wp-content/plugins/speed-booster-pack/includes/classes/class-sbp-tweaks.php on line 348
Nalewka miętowa z bazylią - przepis
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Strona domowa / Nalewki ziołowe / Nalewka miętowa z bazylią

Nalewka miętowa z bazylią

 

  Przepis na nalewkę miętową z bazylią

Przepis na nalewkę miętową z bazylią

Nalewka miętowa z bazylią to wariant tradycyjnej nalewki miętowej doprawionej bazylią. Mięta doprawiona bazylią nabiera ciekawego, wytrawnego, mocnego smaku.

Nalewka jest prosta w wykonaniu, szybko dojrzewa. Można ją spożywać już po trzech miesiącach.

  • 4 gałązki mięty
  • 1 gałązka bazylii
  • 4 łyżki cukru
  • 2 szklanki wody
  • ½ litra spirytusu

Wodę zagotować z cukrem, wystudzić. Miętę z bazylią zalać syropem i alkoholem. Odstawić na miesiąc. Po miesiącu przefiltrować, zioła odcisnąć. Nalewkę rozlać do butelek i odstawić do leżakowania na dwa miesiące. Nalewka jest wytrawna w smaku. Można oczywiście użyć więcej cukru.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
pl_PLPolski